Home Assistant

Nabu Casa, bekend als de drijvende kracht achter het Home Assistant-platform, heeft recent de krachten gebundeld met de Z-Wave Alliance. Deze stap is ingezet met het doel om hun eigen ontwikkelde Z-Wave-implementatie de officiële zegel van goedkeuring van de alliantie te laten ontvangen.

In een recentelijk gepubliceerde blogpost deelt Nabu Casa mee dat het zich heeft verbonden aan de Z-Wave Alliance. Dit verbond bestaat uit een groep ondernemingen die gezamenlijk de Z-Wave-technologie voor smarthomes bevorderen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van Nabu Casa’s abonnees, die gebruik maken van het cloudplatform van Nabu Casa.

Nabu Casa onderstreept dat de principes van de Z-Wave Alliance naadloos aansluiten bij de waarden van Home Assistant, welke een groot belang hecht aan de beschikbaarheid van open standaarden voor smarthomes. De introductie van deze samenwerking zal geen impact hebben op de ondersteuning van andere smarthome-protocollen door Home Assistant, zoals Zigbee en Matter. Nabu Casa benadrukt het belang van keuzevrijheid voor gebruikers om zelf de voor hen meest geschikte standaard te kiezen.

Al jarenlang biedt Home Assistant ondersteuning voor Z-Wave, een van de voorname standaarden voor lokale smarthome-apparatuur naast Zigbee. Vanaf 2021 heeft Home Assistant de overstap gemaakt naar de Z-Wave JS-integratie, ontwikkeld door iemand die nu bij Nabu Casa in dienst is.

Nabu Casa ziet in de samenwerking met de Z-Wave Alliance een kans om Z-Wave JS verder te ontwikkelen en officieel te laten certificeren. Door certificering kan aan andere ondernemingen getoond worden dat Z-Wave JS een complete en accurate implementatie van de Z-Wave-standaard vertegenwoordigt. Dit zou het vertrouwen van andere bedrijven moeten winnen om Z-Wave JS te integreren in hun productaanbod.

 

Bron: Blogpost Nabu Casa.

Comments are closed

nl_NLNederlands